Miten suodatin vaikuttaa verkostoveteen? Poistaako se esimerkiksi hajut, maut, mikrobit, lääkejäämät ja mikromuovit?

Hanasuodatin poistaa veden desinfioinnissa käytettävien yhdisteiden hajut, sekä putkistoista irtoavan raudan ja ruosteen aiheuttamat tunkkaiset maut ja hajut. Usein näihin hajuihin ja makuihin ollaan totuttu vuosien aikana, ja eron huomaakin vasta suodattimen käyttöönoton jälkeen jopa viikon tai kahden viiveellä.

Aqvan ultrasuodattimet poistavat lisäksi raskasmetalleja sekä muita jäämiä tehokkaammin kuin esimerkiksi edullisempi yleispuhdistaja Topaz. Aqvan ultrasuodatin poistaa mikromuovit 99-prosenttisesti, kuten myös mikrobiologisia epäpuhtauksia (bakteereita, hiivoja, homeita, alkueläimiä ja jopa osan viruksista). Ultrasuodattimet poistavat myös lääke -ja hormonijäämät 50-99 % varmuudella, riippuen tyypistä ja koostumuksesta.

Mistä tiedän, että sopiiko hanasuodatin hanaani?

Hanasuodattimen mukana tulee useita erilaisia sovittimia yleisimpiin hanoihin 20, 22 ja 24 mm sisä- ja ulkokierteisillä. Hanasuodattimen kierteet sopivat 95 % Suomessa oleviin hanoihin.

Saanko tilattua ja vaihdettua suodatinpatruunat itse?

Suodattimissa on vaihdettavat suodatinosat, jotka on helppo vaihtaa itse. Vaihtosuodattimia saat tilattua täältä.

Miten pöytämallin puhdistin kytketään? Vaatiiko asennus esimerkiksi poraamista?

liitinPöytämallin puhdistimessa on poresuutin käyttövivulla ja 3-tie ohjauksella. Riittää kun irrotat nykyisestä hanasta poresuuttimen, joka on kierteillä kiinni. Tilalle kytketään puhdistimen suutin. Liittimen vivun asentoa muuttamalla voit päättää virtaako vesi hanasta kuin ennenkin vai letkua pitkin pöytäsuodattimeen.

Mitä mineraaleja käänteisosmoosilaitteen mineralisointipatruuna sisältää?

Mineralisointipatruuna sisältää kalsiumia ja magnesiumia.

Sopiiko AQ002.1-malli kunnallisvedelle?

Aqvan Ultra pöytäsuodatin sopii hyvin kunnallisveden piirissä oleviin asuntoihin, koska sen monivaiheinen suodatin tehoaa käytännössä katsoen kaikkiin kunnallisvedessä esiintyviin epäpuhtauksiin. Lisäksi on käytännöllinen: se sisältää laskurin, joka kertoo suodattimen vaihtotarpeesta. Suodattimen vaihto on myös helppoa ja nopeaa.

Mikä on paras suodatin puhdistuskannuun ja kuinka usein se tulee vaihtaa?

Markkinoiden ylivoimaisesti paras suodatusteho saadaan B100-15 vaihtosuodattimella, joka sopii esimerkiksi Dafin kannuun. Sen vaihtoväli on 150-170 litraa, eli noin kuukauden välein. Kannun laskuri pyytää vaihtamaan suodattimen 150 litran tai 30 päivän jälkeen, mitä on hyvä noudattaa.

Poistavatko puhdistuskannujen suodattimet myös hormonit ja lääkejäämät?

Kannujen suodattimet poistavat jopa 50-99 % hormoni- ja lääkejäämistä.

Ihoni on herkkä ja suihkuveden kloori kuivattaa sitä entisestään. Onko suihkusuodattimesta tähän apua?

Kyllä. Suihkusuodatin neutralisoi kloorin vedestä lähes kokonaan.

Kysymys: Suunnittelen juomaveden puhdistimen hankintaa kerrostaloon, ja pohdin Aqvan Ultra hanasuodattimen ja käänteisosmoositeknologian eroja. Miten nämä teknologiat vertautuvat keskenään? Pystyykö Ultra hanasuodatin poistamaan esimerkiksi xenoestrogeenit?

Ultra suodattimet sisältävät patentoidulla tavalla sidottua aktiivihiiltä, jonka tiedetään poistavan lääke- ja hormonijäämiä, mutta ei täysin (50-99%). Myös lääkkeen tai hormonin tyyppi vaikuttaa siihen, miten hyvin se suodattuu. Käänteisosmoosi taas kykenee poistamaan kokonaan mainitut epäpuhtaudet. Käänteisosmoosin jälkeen vesi on lähes tislatun veden laatuista, jonka takia veteen lisätään suodattimen kautta mineraaleja.

Talomme talousvedestä otetusta näytteestä on löytynyt elohopeayhdisteitä, meduusaa sekä polyyppeja. Näyte otettiin putkiston viimeisestä hanasta, eikä vesimittarin läheltä otetusta näytteestä löytynyt elohopeaa. Talo on kunnan vesijohtoverkossa, jossa on lisäksi korkea kalkkipitoisuus. Mitä puhdistusta suosittelette juomavedelle? Onko jotain muuta mitä minun tulisi ottaa huomioon putkiston kanssa?

AQVA hana- tai pöytäsuodatin ja myös U3 sopivat hyvin kuvailtuun tarpeeseen juoma- ja ruokaveden osalta. Olemme testanneet laitetta samoihin epäpuhtauksiin, ja se suoriutuu niistä hyvin. Veden laatua kannattaa seurata jatkossa säännöllisesti.

Toinen vielä tehokkaampi vaihtoehto on käänteisosmoosilaite, esimerkiksi Morion. AQVA hana ja pöytäsuodattimen etuina on sen helppokäyttöisyys ja tehokkuus. Kalkinhajottamiseen ja sen haittavaikutuksien poistamiseen on olemassa myös oma suodatintyyppinsä, ja sen voi asentaa taloon tulevan vesilinjan väliin.

Asumme kaupungissa, jonka vesi otetaan järvestä. Vedessä on selkeä maku ja siihen on lisätty laitoksella myös klooria. Lisäksi minua mietityttää hormoni- ja muut lääkejäämät, koska niitä ei kuulemma saa puhdistettua vedenottamolla. Mikä suodatuslaite olisi minulle paras?

AQVA hana- ja pöytäsuodatin ovat suunniteltu juuri tavanomaisimpiin epäpuhtauksiin, joita esiintyy kaupunkien ja kuntien vesissä. Laitteessa on monivaiheinen suodatin, joka poistaa mainitsemasi epäkohdat ja sen lisäksi mikrometrin (tuhannesosa millimetristä) tarkkuudella kaikki kiintoaineet, kuten ruosteen sekä rauta- ja muovihiput.

© 2021 hanavesi.fi
webDesign: Mekanismi »